Vhodné hračky pro nejmenší jsou také pohybové hračky

Jakékoliv hračky pro nejmenší mají velký vliv na jejich vývoj. Některé mají posílit sociální cítění, nebo logické uvažování. Většina obyčejných hraček jako jsou například obyčejné kostky, chrastítka, míčky a podobné jednoduché hračky otevírají dítěti dveře do světa dospělých, jelikož díky nim poznává barvy, tvary a různý materiál. Existují ale i takové hračky, které navíc dokážou podpořit správný pohybový vývoj dítěte.

Těmto hračkám se všeobecně říká pohybové hračky. Jsou to takové hračky, kdy je dítě nuceno k pohybu a rozvíjí tím zároveň i jemnou či hrubou motoriku. Nejčastějším příkladem pohybových hraček jsou různá hopsadla, houpačky, odstrkovadla a jiné. Jsou používány spíše většími dětmi, jelikož je důležité, aby zvládaly udržet své tělo a koordinovat pohyby. Hopsadla jsou poměrně moderní hračky, které se stávají stále více oblíbenými mezi rodiči malých dětí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Obchod, prodej a jeho autorem je alell1. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.