Imitace betonu, co kus to unikát

Speciální technika napodobující litý beton se v poslední době stává žádaným zpestřením nejrůznějších prostor. Nejen v kancelářích tak čím dál častěji můžeme narazit na stěny, které vypadají jako z betonu, ale ve skutečnosti se pod speciální vrstvou hmoty může skrývat pouhá sádrokartonová deska.

 

Zajímavostí v portfoliu lakýrnické firmy Malík je právě moderní technika imitace betonu, tedy moderní úprava venkovních a vnitřních ploch. Technika napodobující surový beton, je žádaným efektem a vhodným řešením i pro velmi náročné zákazníky. Zpracování hmoty se ve všech případech provádí ručně, díky čemuž dosahujeme efektu „co stěna to originál“.

 

Technika imituje zmiňovaný litý beton a jejím základem je stěrka na bázi cementu nebo vápna. Díky následnému použití pigmentu můžeme dosáhnout zajímavých barevných odstínů stěrky, přesně podle konkrétních přání a představ zákazníka.

 

Moderní postup imitace betonu je vhodný pro použití v moderních koupelnách, WC, jako luxusní povrch v obývacích pokojích, halách, schodištích, venkovních fasádách a všude tam, kde je požadavek na kvalitní povrch vyhlížející jako pohledový beton. Suchá stěrka lze následně povrchově upravovat, a to impregnací suchého, nebo dokonce mokrého betonu. Často využívané je lakování speciálním lakem zamezujícím navlhnutí podkladu (vhodné do koupelen apod.). Na větších plochách lze také docílit efektu šalovacích desek, nebo panelů.

 

Výhody imitace betonu:

  • stálost barevného vzhledu
  • vysoká odolnost poškození
  • nenáročná/prakticky žádná údržba, dlouhá životnost
  • jedinečný vzhled

 

Kvalitní výsledek a splnění očekávání zákazníka je u firmy Malík prioritou. Nabízíme vám komplexní řešení podle vašich potřeb, individuální přístup a nejvyšší kvalitu.

 

Firma Malík byla založena roku 1990 a díky svým bohatým zkušenostem může klientům nabídnout komplexní služby malířské, lakýrnické, tapetářské práce, benátský štuk, patinování. Její odborníci si poradí i s restaurováním a konzervováním dřeva podle technického postupu památkářů.