Nejkrásnější město na světě

 

Paříž je údajně nejkrásnější město na světě. O tom svědčí i fakt, že sem jezdí milióny turistů ročně a že toto francouzské hlavní město je nejnavštěvovanějším místem na světě. Bohužel se s tím pojí i fakt, že ať už jdete kamkoliv, ať už navštěvujete jakoukoliv památku, tak se musíte potýkat s davy památek chtivých turistů, kteří sem přijeli z celého města. Japonsko, Amerika, Čína nebo Česká republika, Paříž je místem, kde se setkává mnoho národů a všichni dohromady obdivují skvosty tohoto dech beroucího města. Paříž je tedy jednoznačně místem, které prostě musíte navštívit.

 

Město, které se rozléhá na březích řeky Seiny, je mnohokrát obdivované v uměleckých dílech, ať už v literárních knížkách nebo ve filmech. O Paříži také existuje mnoho písniček. Mohou se vám líbit nebo ne, můžete si těchto náznaků všímat nebo ne, pařížské památky je prostě nutno navštívit, bez ohledu na to, z jaké země pocházíte. Do Paříži se dá dostat mnoha způsoby a v dnešním globalizovaném světě není problém si cokoliv zařídit. A tak by nebylo od věci skočit do letadla, nastartovat auto nebo nasednout do autobusu či vlaku a vyrazit směr Paříž. Věřte totiž, že ten zážitek za to bude rozhodně stát.

 

Eiffelova věž, Notre Dame, Sacre Coure, Moulin Rouge nebo rozlehlé pařížské katakomby – všechny tyto památky najdete na jednom místě. V Paříži také najdete dostatek možností, jak se ubytovat, takže rozhodně nebudete mít problémy s tím, kde přespat. Poznávací zájezd Paříž tak bude zážitkem na celý život, který si budete pamatovat až do smrti a budete o něm vyprávět i svým vnoučatům, kteří vás budou zcela hltat. Architektonické památky Paříže opravdu musíte vidět.