Proti přehřátí pomůže stínění síťovinou TERMOSCREEN a žaluziemi

Zdánlivě neřešitelný problém – přehřívání bytů v bytových domech, je přece jen možné vyřešit i bez klimatizace. Hned dvě řešení nabízí největší slovenský výrobce stínící techniky a jeden z největších prodejců tohoto sortimentu na českém trhu – společnost K-system s. r. o., Žiar nad Hronom. Jedním z nich jsou venkovní žaluzie a druhou screenové textilie. Screen má tu vlastnost, že odráží sluneční záření. Používá se také při výrobě tzv. fasádních markýz. Společnost K-system nabízí síť proti hmyzu, kde místo standardní síťoviny je v rámu napnutá síťovina TERMOSCREEN s vysokým účinkem ochrany před přehříváním interiéru. Informuje o tom Andrea Kúdelová, vedoucí divize obchodu a marketingu K-systemu.

 

„Bytové domy přijímají přes okna až 90 % tepelných zisků ze slunečních paprsků. Zatímco v zimě je to výhodné, v létě to způsobuje nepříjemné, až zdraví škodlivé prohřátí bytu. Své vědí kardiaci, lidé s vysokým tlakem, starší lidé a malé děti. Při tropických vedrech z posledních let jde často opravdu o život. Síťovina TERMOSCREEN poskytuje nejen ochranu proti hmyzu, ale také výrazně zlepšuje tepelněizolační vlastnosti okna tím, že odráží až 64 % slunečních paprsků ještě před okenní tabulí. Důležité je, že screenová síťovina má vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům a UV záření. Pouze ve Studiích stínící techniky K-systemu (Bratislava, Nitra, Prievidza, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Prešov, Košice) mají zákazníci možnost zakoupit sítě proti hmyzu se síťovinou Termoscreen se slevou 20 %. Akce platí do 31. 5. 2015,“ upozorňuje A. Kúdelová.

 

Dodává, že Termoscreen nejen zabraňuje přehřívání interiéru odrážením slunečních paprsků, ale také zabraňuje hmyzu proniknout do interiéru, nabízí výbornou viditelnost a stejný účinek při otevřeném i zavřeném okně. Výrobce doporučuje vyzkoušet si účinnost stínění na jednom okně a potom vybavit sítěmi podle potřeby i další. Upozorňuje i na to, že výměna vzduchu je díky hustotě sítě nižší, než je běžné. Řešením je sundávání síťoviny, které je poměrně snadné. Při jejím složení se tak umožňuje v noci větrat intenzivněji.

 

,,Stínění je jednodušší než klimatizace. Pokud je bytový dům již zateplený, u splitové klimatizace je nutný souhlas nadpoloviční většiny sousedů a narušení fasády. Vyvést otvor pro splitovou klimatizaci přes zdivo a zateplení není až tak jednoduché. Vyžaduje totiž speciální montáž. Problém s přehříváním interiérů během letních tropických veder dokáže spolehlivě vyřešit i žaluziové stínění, namontované na oknech budov. Nejvhodnější jsou venkovní žaluzie. Ve srovnání s montáží často používané, ale energeticky náročné klimatizace, představují až 30 procentní roční úsporu nákladů. Kromě toho exteriérové žaluzie zvyšují tepelněizolační vlastnosti oken i v zimním období a v nočních hodinách,“ vysvětluje A. Kúdelová.

 

Největším výrobcem širokého sortimentu žaluzií na Slovensku, se značkou kvality, je už téměř čtvrtstoletí společnost K-system s. r. o., Žiar nad Hronom. Nabízí i široký sortiment další stínící techniky. Vyrábí a prodává interiérové, vertikální a exteriérové žaluzie a slunolamy, ale i sítě proti hmyzu na okna a dveře. Jako jediná firma nabízí 5 letou limitovanou záruku na exteriérové žaluzie. Studia stínící techniky K-system jsou na Slovensku v těchto městech: Bratislava, Nitra, Prievidza, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Prešov, Košice.

 

Využívání venkovních žaluzií má i další výhody. ,,Všechny druhy a typy námi vyráběných venkovních žaluzií poskytují účinnou ochranu interiérového zařízení před vyblednutím barev, ochranu před nežádoucími pohledy a umožňují plynulou regulaci přirozeného osvětlení a odrážení přímých slunečních paprsků. Přinášejí úsporu nákladů spojených s klimatizací během letního období. Stažené exteriérové žaluzie je výhodné využívat i v zimním období na zvýšení tepelné izolace oken. Pokud zůstane žaluzie stažena i přes noc, zabrání se přechodu tepla a nechtěnému úniku tepla do exteriéru. V létě dokáže dobré stínění zajistit rozdíl mezi exteriérovou a interiérovou teplotou o 7 až 10 stupňů Celsia,“ zdůrazňuje A. Kúdelová.

 

Více informací je na: http://www.ksystem.cz/

http://www.ksystem.cz/novinky/prehrivani-interieru-bytovych-domu.html

http://www.kvalitnetienenie.sk/aktuality/akcie/koniec-horucavam-v-cinziaku.html

http://www.kvalitnetienenie.sk/aktuality/novinky/exterierove-zaluzie-k-system-s-najdlhsou-zarukou-na-trhu.html

e-mail:  info@ksystem.eu, mobil: +420 723 923 182