V jakých všech oborech se daří nejvíc podnikat ženám?

Tento článek‌ ‌‌přináší‌ mnoho ‌zajímavých informací pro všechny podnikatele i podnikatelky, kteří zvažují začátek podnikání.‌ ‌Mimo‌ ‌jiné‌ ‌rozebere tři následující náměty:‌

  • V jakých oborech se daří nejvíc podnikat ženám
  • Živnost versus svobodné povolání   
  • Jak založit s.r.o. a podnikat

Více‌ již níže…‌ ‌

V jakých oborech se daří nejvíc podnikat ženám?

V prvním článku se dozvíte, že navzdory jarní vlně pandemie koronaviru se počty podnikatelek s živnostenským oprávněním v prvním pololetí roku 2020 zvýšily. Rostoucí trend v podnikání žen a zájem o provozování vlastní živnosti je patrný v ČR ale už posledních pět let. Lidé začínají podnikat z mnoha důvodů, mezi nejčastější patří originální nápad, který chtějí realizovat, neradi se podřizují v zaměstnání, nebo se v zaměstnání cítí nedocenění. Podnikáním lidé řeší i nezaměstnanost. Přečtěte si celý tento zmíněný článek s názvem “V jakých oborech se daří nejvíc podnikat ženám?” zde.

Živnost versus svobodné povolání

V druhém článku si přečtete, že živnostenské oprávnění pro některé samostatné činnosti vůbec není potřeba, i tak se ale vykonavatel svobodného povolání musí chovat jako OSVČ. Svobodné povolání patří mezi tradiční formu výdělku či přivýdělku pro profesionální i amatérské umělce. Více se již dozvíte v článku s názvem “Živnost versus svobodné povolání” zde.

Jak založit s.r.o. a podnikat?

Poslední téma má nadpis “Jak založit s.r.o. a podnikat (najdete zde)” a zde se píšou všechny potřebné informace a postup založení nové s.r.o.

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.