Co je společenská smlouva?

V článcích níže se dočtete o tom, co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete zde mimo jiné i mnoho zajímavých námětů souvisejících také se založením nové firmy, umístění do virtuální kanceláře a dalších informací. Například příspěvky rozeberou tyto náměty:

  • Co je společenská smlouva?
  • Nejčastější dotazy ohledně založení virtuálního sídla
  • Hlavní důvody k založení s.r.o.

Co je společenská smlouva?

V prvním článku s názvem “Co je společenská smlouva?” se dočtete, že společenská smlouva je právní zakladatelský dokument, který upravuje podstatné záležitosti týkající se založení společnosti s ručením omezeným, jejích orgánů a celkového fungování. Také upravuje vzájemné vztahy mezi společníky ve firmě. Společenská smlouva musí mít formu veřejné listiny a proto ji musí vyhotovit notář. Více informací se dozvíte v článku zde.

Nejčastější dotazy ohledně založení virtuálního sídla

Druhý článek s titulkem “Nejčastější dotazy ohledně založení virtuálního sídla” vás bude informovat, že když si zřídíte virtuální sídlo v Praze, ať už jako živnostník nebo pro svoji novou s.r.o. co tento celý proces obnáší. Dočtete se souhrn nejčastějších dotazů, kteří podnikatelé při zakládání virtuálního sídla kladou. Dále již čtěte článek zde.

Hlavní důvody k založení s.r.o.

V pořadí třetí článek s titulkem “Hlavní důvody k založení s.r.o.” se dočtete, že pro založení společnosti s ručením omezeným se často rozhodnou podnikatelé, kteří potřebují jasně oddělit majetek určený k podnikání od svého soukromého majetku. Firemní majetek je pořizován jménem společnosti. Majetek pro své soukromé potřeby vlastní jako fyzické osoby. V případě podnikatelských neúspěchů tak eliminují riziko ohrožení rodinného majetku. Dále již čtěte článek zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.