Jak se posouvá vývoj chatbotů pro zákaznické služby?

Asociace za lepší ICT řešení přináší mnoho zajímavých a inovativních řešení. Přináší informace z oblastí ERP, CRM, datových center, chatbotů a v neposlední řadě i nových zajímavých technologií. Pravidelně o tom všem informujte na svém blogu. Dnes pro vás máme jeden tip na nový článek s titulkem “Jak se posouvá vývoj chatbotů pro zákaznické služby?“.

Co článek obsahuje?

V článku se dozvíte například to, že nějaký přístroj v domácnosti špatně funguje a vy potřebujete pomoc. Nebo máte dotaz ohledně cestovních služeb či pojištění. Přejdete na webové stránky společnosti a v malém textovém okně se objeví věta „Jak vám mohu pomoci?“. Nebo zavoláte na číslo zákaznického servisu a cvrlikající automat se zeptá na totéž. Hravě se do toho pustíte a napíšete nebo řeknete chatbotovi, co chcete. Jeho šablonovité odpovědi jsou ale mimo mísu. Ve skutečnosti vám nerozumí. Po několika nezvládnutých jazykových salvách to v zoufalství vzdáte. Tato zkušenost je tak častá, že pro ni odborníci na zákaznické služby mají název: „spirála utrpení“.

Ale je tu i dobrá zpráva. Chatboti zákaznických služeb jsou stále méně robotičtí. A podle výzkumníků, vedoucích pracovníků v oboru a analytiků jsou na cestě k tomu, aby se v příštích několika letech výrazně zlepšily, a to díky pokroku v oblasti umělé inteligence. Budou stále inteligentnější, konverzačnější, lidštější a hlavně užitečnější. Někdy ani nelze poznat, že nemluvíte s člověkem. Není to ještě tak dobré, jak by si zákazníci přáli, ale posouvá se to tímto směrem. A inovace probíhají rychlým tempem.

Více se již dočtete v článku https://lepsi-reseni.cz/vyvoj-chatbotu-pro-zakazniky/

zdroj: https://lepsi-reseni.cz/vyvoj-chatbotu-pro-zakazniky/

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.