Jak si vybrat živnost pro OSVČ?

V článku níže se dočtete o tom, co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete zde mimo jiné i mnoho zajímavých tipů, které vám zodpoví například tyto otázky:

  • Jak si vybrat živnost pro OSVČ?
  • Kolik stojí založení s.r.o.?
  • Založení živnosti v roce 2023

Jak si vybrat živnost pro OSVČ?

V prvním článku s názvem “Jak si vybrat živnost pro OSVČ?” se dočtete, že možná byste chtěli začít podnikat, ale nejste si jistí v jakém oboru. A proto než se do podnikání pustíte, je dobré si promyslet jakou živnost si založit. Živnosti se obecně dělí do několika kategorií. Na živnosti volné, řemeslné, vázané a koncesované. Více informací se již dozvíte v uvedeném článku.

Kolik stojí založení s.r.o.?

Druhý článek rozebírá téma “Kolik stojí založení s.r.o.?”, kde se dozvíte, že podnikatel si potřebuje připravit podklady pro notáře, živnostenský úřad a rejstřík. U notáře musí podepsat zakladatelské dokumenty. Právě největší nákladovou položkou při zakládání s.r.o. jsou notářské služby. Jejich cena stoupá při větším počtu společníků a jednatelů a výrazně při změnách ve společenské smlouvě (až o několik tisíc korun). Více si přečtěte v článku.

Založení živnosti v roce 2023

Poslední článek rozebírá téma “Založení živnosti v roce 2023”, kde se dozvíte, že díky online založení živnosti nemusíte nikam chodit nebo diskutovat s úředníky o významu kolonek ve formuláři. Kromě zpřísnění podmínek pro realitní makléře se situace naštěstí nijak zásadně nemění. Většinu živností je možné ohlásit nebo změnit na kterémkoliv živnostenském úřadě a v případě, že jste majiteli datové schránky či uznávaného elektronického podpisu, podání je možné i elektronicky. Více si přečtěte v článku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.