Založení s.r.o. pro IT služby

Článek níže přináší informace a praktické tipy pro podnikatele. Najdete zde mnoho zajímavých podnětů a nápadů týkajících se zakládání nových s.r.o. Například témata z těchto oblastí:

  • Založení s.r.o. pro IT služby
  • Dá se použít virtuální sídlo pro založení s.r.o.?
  • V jakém oboru si založit s.r.o.?

Založení s.r.o. pro IT služby

V prvním článku s názvem “Založení s.r.o. pro IT služby“ se dozvíte, že pokud plánujete podnikat v oboru IT služby je potřeba si uvědomit, že z hlediska zákona je rozdíl, pokud budete programovat, nabízet webhosting, opravovat hardware nebo poskytovat jiný IT servis. Hlavní činnosti v oboru informačních technologií jsou z hlediska živnostenského zákona rozděleny do dvou kategorií a to volné a řemeslné. Volné živnosti lze vykonávat bez dohledu odpovědného zástupce, stačí pouze požadovaný obor nahlásit živnostenskému úřadu. Obecně se jedná o činnosti, které nevyžadují vyšší odbornou způsobilost. Více informací o tom si již přečtěte ve zmíněném článku.

Dá se použít virtuální sídlo pro založení s.r.o.?

V druhém článku s titulkem “Dá se použít virtuální sídlo pro založení s.r.o.?” se dočtete, že jednoduše řečeno, ano, virtuální sídlo lze použít pro založení s.r.o. Proč tomu ale tak je? Pokud chce podnikatel vyvíjet podnikatelskou činnost a založit si s.r.o., musí mít zřízeno sídlo. V občanském zákoníku (ustanovení § 429) se říká, že sídlo společnosti se určí adresou zapsanou ve veřejném rejstříku. Více informací čtěte v zmíněném článku.

V jakém oboru si založit s.r.o.?

V posledním článku s titulkem “V jakém oboru si založit s.r.o.?” se dozvíte informace, pokud zvažujete založit firmu. Chcete se osamostatnit, postavit na vlastní nohy, dát výpověď v práci a živit se oblíbenou prací? Pak se v takové situaci neunáhlujte a tento poměrně důležitý životní krok důkladně promyslete. Více informací čtěte v zmíněném článku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.