Systémy MRP, ERP, SCM a APS: Jaké mají rozdíly a jaké podobnosti?

Asociace za lepší ICT řešení přináší mnoho zajímavých a inovativních řešení. Přináší informace z oblastí ERP, CRM, datových center, umělé inteligence, chatbotů a v neposlední řadě i nových zajímavých technologií. Pravidelně o tom všem informujte na svém blogu. Dnes pro vás máme jeden tip na nový článek s titulkem “Systémy MRP, ERP, SCM a APS: Jaké mají rozdíly a jaké podobnosti?“.

Úvodní slova k článku “Systémy MRP, ERP, SCM a APS: Jaké mají rozdíly a jaké podobnosti?”

V článku se dozvíte, že v dnešní době se organizace všech velikostí obvykle spoléhají na více než jednu aplikaci pro podporu svých obchodních procesů. A softwarové systémy používané organizací musí být integrovány dohromady, aby tyto procesy co nejlépe podporovaly a optimalizovaly.

Organizace v odvětvích náročných na plánování a rozvrhování, jako je výroba a maloobchod, často používají k optimalizaci výrobních a distribučních procesů více aplikací včetně plánování podnikových zdrojů (ERP), plánování materiálových požadavků (MRP), řízení dodavatelského řetězce (SCM) a pokročilého plánování a rozvrhování (APS). Každá podniková aplikace (nebo sada aplikací) má své vlastní vlastnosti a funkce, ale existuje mezi nimi určitý překryv. Pokud se tyto aplikace vzájemně integrují, mohou přinést optimalizaci obchodních operací a zvýšení návratnosti investic (ROI), což organizaci přináší vyšší hodnotu investice (VOI).

Níže jsou uvedeny hlavní body v článku:

  • Co je APS?
  • Co je SCM?
  • Co je ERP?
  • Co je MRP?
  • Jak se liší aplikace APS, SCM, ERP a MRP?
  • Jak se systémy APS, SCM a ERP vzájemně doplňují?

Více se již přečtěte v odkazovaném článku: https://lepsi-reseni.cz/systemy-jake-maji-rozdily-podobnosti/

zdroj: https://lepsi-reseni.cz/systemy-jake-maji-rozdily-podobnosti/

Příspěvek byl publikován v rubrice Finance, ekonomika a jeho autorem je redakce. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.